Profitul net al Chevron a crescut cu 36% în primul trimestru, la 6,2 miliarde dolari

Profitul net al Chevron, al doilea mare producător de petrol din Statele Unite, a crescut cu 36% în primul trimestru, de la 4,6 miliarde de dolari la 6,2 miliarde de dolari, ca urmare a majorării cotaţiei petrolului şi a rentabilităţii operaţiunilor de rafinare, transmite Reuters.

11 afișări

Creşterea preţului la petrol peste 100 de dolari pe baril în primul trimestru, ca efect al cererii ridicate şi al violenţelor din Orientul Mijlociu şi nordul Africii, a dus la majorarea profiturilor producătorilor de ţiţei.

Profitul pe acţiune a avansat de la 2,27 dolari la 3,09 dolari şi a depăşit media estimărilor analiştilor, de trei dolari.

Veniturile au urcat cu 23%, la 58 miliarde de dolari.

Producţia de petrol şi gaze a scăzut cu aproape 1%, la 2,76 milioane de barili echivalent de petrol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici