Profitul OMV Petrom a ajuns la aproape un miliard de lei. Cererea de produse petroliere a revenit la nivelul pre-COVID

  • OMV Petrom: Cererea de produse petroliere a revenit la nivelul pre-COVID.
  • Profitul net al companiei, în creştere cu 13% după primele şase luni ale anului, la vânzări stabile de 10 miliarde de lei.
261 afișări
Imaginea articolului Profitul OMV Petrom a ajuns la aproape un miliard de lei. Cererea de produse petroliere a revenit la nivelul pre-COVID

Profitul OMV Petrom a ajuns la aproape un miliard de lei. Cererea de produse petroliere a revenit la nivelul pre-COVID

OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, a terminat prima jumătate a anului cu venituri de 10 miliarde de lei, la fel ca în perioada similară a anului trecut, şi cu un profit net de 980 de milioane de lei, cu 13% mai mare faţă de primele şase luni din 2020, potrivit ZF.

„Valoarea veniturilor din vânzări consolidate de 10.126 mil lei în 1-6/21 a crescut uşor cu 1% comparativ cu 1-6/20, în principal datorită preţurilor de piaţă mai bune pentru produsele petroliere şi electricitate, compensând volumele mai mici ale vânzărilor de gaze naturale şi electricitate. Vânzările Downstream Oil au reprezentat 77% din totalul vânzărilor consolidate, vânzările Downstream Gas au reprezentat 21%, iar cele din Upstream 1% (vânzările din Upstream fiind, în mare parte, vânzări în interiorul Grupului, nu către terţi)”, se arată în raportul consolidate al OMV Petrom.

Pentru primele şase luni ale anului, grupul a avut un buget de investiţii de 1,2 miliarde de lei, cu 23% mai mici faţă de perioada similară a anului trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici