Profitul Raiffeisen Bank International în România s-a înjumătăţit în primul trimestru,la 16 mil.euro

Profitul după taxe obţinut de Raiffeisen Bank International (RBI) în România a scăzut cu 56% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 16 milioane euro, în principal ca urmare a scăderii câştigului din investiţii financiare şi derivate.

10 afișări

Rezultatul net obţinut din investiţii financiare şi derivate a variat de la un profit de 19 milioane euro în primul trimestru al anului trecut la o pierdere de 2 milioane euro în primele trei luni din 2011, potrivit raportului financiar prezentat joi de RBI. Rezultatele sunt în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară IFRS.

Banca austriacă a abut un profit după taxe de 37 milioane euro pe piaţa românească în primul trimestru al lui 2010.

Veniturile operaţionale înregistrate de RBI în România au coborât cu un milion de euro în primele trei luni, la 107 milioane euro.

Venitul net din dobânzi a coborât de la 60 milioane euro la 59 milioane euro, iar încasările din comisioane s-au redus de la 47 milioane euro la 45 milioane euro. Venitul net din trading a stagnat la 4 milioane euro.

Provizioanele au stagnat de asemenea, la 16 milioane euro, însă au scăzut cu 20% faţă de nivelul de 20 milioane euro din trimestrul al patrulea al anului trecut.

Cheltuielile administrative au urcat uşor, de la 68 milioane euro la 71 milioane euro.

Rentabilitatea capitalului propriu, după taxe, a coborât de la 34,1% în primul trimestru al lui 2010 la 12,6% în primele trei luni din acest an.

Valoarea activelor totale ale RBI în România era de 6,12 miliarde euro la sfârşitul primului trimestru, faţă de 5,864 miliarde euro la aceeaşi dată a anului trecut, respectiv 6,227 miliarde euro la sfârşitul lui 2010. Soldul creditelor şi avansurilor către clienţi reprezenta la 31 martie 4,205 miliarde euro, faţă de 4,247 miliarde euro la finele anului trecut, în timp ce depozitele au scăzut de la 3,631 miliarde euro la 3,42 miliarde euro.

Din totalul creditelor, 33,2% sunt pe segmentul corporate, în timp ce 61,2% reprezintă împrumuturile către clienţi. Mai mult de jumătate din soldul creditelor, adică 52,1%, repreznită împrumuturi în valută.

RBI avea 545 de sucursale şi 6.154 de angajaţi în România la finele lunii martie, care deservesc 1,905 milioane de clienţi.

Raiffeisen Bank România estimează că va obţine în acest an un profit net de 271,8 milioane de lei, potrivit standardelor locale de contabilitate RAS, uşor peste cel din 2010, în contextul unor investiţii programate de 182,8 milioane lei, la venituri de 1,83 miliarde lei.

Profitul net al Raiffeisen Bank România calculat potrivit IFRS a crescut anul trecut cu 12%, la 83 milioane euro (349 milioane de lei), în principal datorită reducerii la jumătate a cheltuielilor cu provizioanele.

RBI Austria deţine 99,49% din acţiunile Raiffeisen România, iar restul titlurilor, reprezentând 0,51% din capital, sunt controlate de peste 17.500 de acţionari persoane fizice şi juridice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici