Profitul reinvestit în tehnologii nu va mai fi impozitat

Codul Fiscal va fi modificat în termen de o lună prin introducerea unei prevederi care va permite neimpozitarea profitului reinvestit în tehnologii, a declarat, luni seara, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii din România, Ovidiu Nicolescu.

18 afișări
Imaginea articolului Profitul reinvestit în tehnologii nu va mai fi impozitat

Preşedintele Consiliului pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii, Ovidiu Nicolescu (Imagine: Mediafax Foto)

Neimpozitarea profitului reinvestit va fi inclusă în programul anticriză care urmează să fie adoptat de Guvern, a afirmat preşedintele Consiliului pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii, la finalul discuţiilor de luni dintre reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi cei ai sindicatelor şi patronatelor privind pachetul de măsuri anticriză.

Adoptarea acestei facilităţi va determina un minus bugetar de 3,44 miliarde lei (0,59% din PIB), conform estimărilor din pachetul de măsuri anticriză.

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice au promis partenerilor sociali, în urmă cu o săptămână, că vor rescrie Codul Fiscal cu toate modificările, inclusiv cele privind măsurile anticriză, şi vor republica lega până la 31 martie.

Actualul Cod Fiscal are la bază Legea numărul 571 din 2003, care a fost modificată în acest interval prin 20 de ordonanţe de urgenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici