Program de 400 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii secundare de irigaţii

Ministerul Agriculturii a anunţat că va lansa un program în valoare de 400 de milioane de euro pentru infrastructura secundară de irigaţii.

551 afișări
Imaginea articolului Program de 400 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii secundare de irigaţii

Program de 400 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii secundare de irigaţii

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a vizitat marţi staţia de repompare SRP1 Vlad Ţepeş, prevăzută pentru reabilitare în cadrul Amenajării Gălăţui Călăraşi, lucrare care urmează să fie recepţionată până la sfârşitul acestui an.

Ministrul a apreciat evoluţia lucrărilor şi a afirmat că, în vederea asigurării unor producţii cât mai bune, este necesară accelerarea investiţiilor în infrastructura de irigaţii, astfel încât să crească suprafaţa amenajată pentru irigaţii.

Ministrul le-a transmis celor prezenţi că sistemul de irigaţii realizat de MADR funcţioneză şi că în perioada următoare MADR va lansa programul în valoare de 400 de milioane de euro pentru infrastructura secundară de irigaţii, prin care fiecare organizaţie care are în proprietate staţii de irigaţii va putea accesa proiecte în valoare de 1,5 milioane de euro.

Florin Barbu a făcut apel la fermieri să acceseze aceste fonduri.

Ministrul Agriculturii a mai vizitat în Călăraşi o fermă zootehnică de aproximativ 1000 de bovine şi o fermă avicolă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici