Programul "Rabla" în SUA: Prime de casare de până la 4.500 de dolari

Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA a aprobat proiectul de lege pentru un program de patru miliarde dolari prin care se oferă prime de până la 4.500 dolari la casarea unui autovehicul vechi pentru cumpărarea unuia nou mai eficient din punct de vedere al consumului, potrivit CNNMoney.

27 afișări
Imaginea articolului Programul "Rabla" în SUA: Prime de casare de până la 4.500 de dolari

Programul "Rabla" în SUA: Prime de casare de până la 4.500 de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proiectul, susţinut de preşedintele SUA, Barack Obama, va trebui aprobat şi de Senat pentru a căpăta putere de lege.

Acţiunea Camerei Reprezentanţilor intervine la o săptămână după ce autorităţile au anunţat că vor susţine cu încă 30 miliarde dolari General Motors, aflat în faliment, după ce au investit în constructorul auto peste 19 miliarde dolari până în prezent.

"Legea va proteja milioane de locuri de muncă şi va stimula economiile locale. Totodată, va îmbunătăţi calitatea mediului şi va reduce dependenţa de petrolul din străinătate", a afirmat un politician american.

Valoarea primelor va fi de maxim 4.500 de dolari şi va depinde de eficienţa consumului de combustibil a automobilului achiziţionat.

Industria auto din SUA este grav afectată de reducerea cererii, atât pe plan intern, cât şi extern, în condiţiile în care populaţia este reticentă în a achiziţiona produse costisitoare din cauza problemelor economice. General Motors şi Chrysler, doi dintre cei mai mari producători auto americani, au dat faliment şi se află în proces de restructurare. Ford este singurul constructor de automobile care nu a solicitat ajutor guvernamental şi are destule resurse financiare pentru a supravieţui pe cont propriu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici