LIVE, ora 9:30, ”Dezvoltarea României. Goana după angajaţi mai educaţi”: Cum putem creşte investiţia în educaţie şi în ce măsură IT-ul va salva economia

  • Mediafax organizează luni, pe 25 octombrie 2021, de la ora 9:30, videoconferinţa ”Dezvoltarea României. Goana după angajaţi mai educaţi”, primul eveniment dintr-o serie de conferinţe menite să aducă soluţii concrete pentru dezvoltarea României
  • Investiţia în educaţie este unul dintre pilonii principali de dezvoltare ai unei ţări
  • De ce abandonează copiii şcoala, cât de facil e accesul la şcolile private şi în ce măsură se poate replica succesul educaţiei din IT la nivel naţional sunt câteva întrebări la care invitaţii videoconferinţei Mediafax ”Dezvoltarea României”
2521 afișări
Mediafax organizează luni, pe 25 octombrie 2021, de la ora 9:30, videoconferinţa ”Dezvoltarea României. Goana după angajaţi mai educaţi”, primul eveniment dintr-o serie de conferinţe menite să aducă soluţii concrete pentru dezvoltarea României.
 
Educaţia – prima temă de discuţie din seria de evenimente ”Dezvoltarea României” – este pilonul fundamental al unei societăţi dezvoltate. De aceea, Mediafax aduce la aceeaşi masă profesori, angajatori, experţi în educaţie, consultanţi, elevi şi reprezentanţi ai autorităţilor pentru a discuta despre soluţiile de creştere a finanţării în educaţie, dar şi de recuperare a decalajelor generate de pandemie.
 
Exemplul dat de educaţia în domeniul IT, care a ajuns sectorul cu cel mai bine plătiţi angajaţi din economie, poate fi şi trebuie replicat în mai multe sectoare, pentru a avea o Românie cu adevărat dezvoltată.
 
Radu Szekely, secretar de stat, Ministerul Educaţiei, Andrei Pitiş, CEO, Simple Capital, Oana Moşoiu, expert în educaţie, lector universitar, Ruxandra Mercea, director executiv, Transylvania College, Loredana Buzea, Manager Departament IoT, Ericsson, Romulus Badea, Tax Partner la Soter&Partners si vicepreşedinte al camerei consultantilor fiscali, Radu Gramatovici, prorector studenţi şi informatizare, Universitatea din Bucureşti şi Ana Giurcă, fondator, Loginro sunt doar o parte dintre invitaţii videoconferinţei Mediafax.
  • De ce nu reuşeşte Educaţia să primească 6% din PIB, aşa cum prevede legea?
  • Cum a evoluat abandonul şcolar în pandemie şi cum ar trebui gestionaţi mai eficient banii alocaţi educaţiei?
  • Cum se poate replica succesul industriei IT şi de ce nu creşte numărul de absolvenţi din cel mai efervescent domeniu al pieţei muncii?
La toate aceste întrebări vor răspunde luni invitaţii videoconferinţei Mediafax ”Dezvoltarea României. Goana după angajaţi mai educaţi”, difuzată pe site-ul Mediafax şi pe pagina de Facebook a Mediafax începând cu ora 9:30. Evenimentul este organizat în parteneriat cu producătorul de echipamente telecom Ericsson şi cu firma de consultanţă Horwath. Mai multe detalii despre temele de discuţie pot fi consultate aici .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici