Proprietarii de magazine britanici se confruntă cu pierderi de zeci de milioane de lire din cazua revoltelor

Retailerii britanici se confruntă cu pierderi şi costuri de zeci de milioane de lire sterline în urma revoltelor, jafurilor şi incendierilor din Londra şi alte oraşe britanice, iar afacerile mai mici ar putea chiar intra în faliment, au avertizat reprezentanţi ai sectorului.

196 afișări
Imaginea articolului Proprietarii de magazine britanici se confruntă cu pierderi de zeci de milioane de lire din cazua revoltelor

Proprietarii de magazine britanici se confruntă cu pierderi de zeci de milioane de lire din cazua revoltelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Totalul se va ridica la zeci de milioane de lire sterline pentru pagube, furturi şi reducerea vânzărilor", a declarat Richard Dodd, şeful departamentului de presă al Consorţiului Retailerilor Britanici, organizaţie care reprezintă circa 90% din retailerii locali.

Într-un comunicat, organizaţia a cerut măsuri urgente pentru a ajuta proprietarii de magazine să-şi apere bunurile, precum şi asigurări din partea poliţiei că va folosi tactici "robuste" pentru a rezolva aceste situaţii şi pentru a asigura că infractorii sunt pedepsiţi "adecvat".

În ultimele nopţi, Londra s-a confruntat cu cele mai grave violenţe din ultimele decenii, iar tulburările s-au răspândit şi în alte oraşe, printre care Birmingham şi Liverpool. Poliţia, care face faţă cu greutate situaţiei, a fost criticată pentru aparenta incapacitate de a restabili ordinea şi pentru reticenţa în folosirea tacticlor mai dure.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici