Proprietarul Daily Mail a cumpărat cotidianul „i” pentru 58 de milioane de €. Cele 6 companii care deţin ziarele naţionale britanice

Compania britanică DMGT, care deţine publicaţia Daily Mail, a cumpărat cotidianul şi site-ul „i”, pentru 49,6 milioane de lire sterline (58 de milioane de euro), de la JPI Media, potrivit bbc.com.

280 afișări
Imaginea articolului Proprietarul Daily Mail a cumpărat cotidianul „i” pentru 58 de milioane de €. Cele 6 companii care deţin ziarele naţionale britanice

Proprietarul Daily Mail a cumpărat cotidianul i pentru 58 de milioane de euro

Tranzacţia trebuie să fie aprobată de autorităţile de reglementare din domeniu. În 2018, publicaţia „i”, lansată în 2010, a raportat un profit operaţional de 11 milioane de lire sterline şi vânzări de 34 de milioane de lire sterline.

Acesta ar fi al patrulea proprietar al publicaţiei „i”  din ultimii patru ani. După anunţul vânzării, liderul laburist, Jeremy Corbyn, a scris într-un mesaj critic pe platforma de micro-blogging Twitter că doi miliardari deţin în prezent cele mai importante zece ziare din Marea Britanie.

La lansarea publicaţiei, compania a anunţat că aceasta este dedicată cititorilor care nu dispun de foarte mult timp pentru conţinut de calitate, mai ales celor care fac naveta. La lansare a avut aceeaşi echipă editorială ca a cotidianului The Independent. În 2016, The Independent şi-a închis ediţia tipărită, iar „i”  a fost vândut Johnston Press.

Dacă tranzacţia va fi aprobată, ziarele naţionale britanice vor fi deţinute de doar şase companii.

DMGT mai deţine Mail on Sunday şi Metro.

Reach, fostă Trinity Mirror, deţine Daily Mirror, Sunday People, Daily Express, Daily Star.

News UK, parte a News Corp, proprietatea lui Rupert Murdoch, deţine The Times, Sunday Times şi Sun.

The Telegraph Media Group, al fraţilor miliardari Sir Fredrick şi Sir David Barclay, deţine Daily Telegraph şi Sunday Telegraph.

The Guardian Media Group deţine The Guardian şi Observer, iar Financial Times aparţine companiei japoneze Nikkei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici