PSD cere 3% din PIB pentru Agricultură

PSD cere Guvernului ca în proiectul bugetului de stat pe anul 2008 să prevadă pentru Agricultură alocarea a 3% din PIB, social-democraţii amintind că aprobarea bugetului depinde de voturile parlamentarilor PSD.

1 afișare
Imaginea articolului PSD cere 3% din PIB pentru Agricultură

PSD cere 3% din PIB pentru Agricultură

"Pe anul 2007 - ţinând cont de rezervările din fondurile europene prevăzute în buget, adică întâi se prevăd şi se plătesc din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi apoi se recuperează în anul următor de la UE - agricultura a primit 1,96% din PIB", se arată într-un comunicat semnat de vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu.

Sârbu susţine că, întrucât până acum nu s-a alocat nicio sumă din fonduri europene, există riscul pierderii, în acest an, a 20% din plăţile directe şi întreaga suma rezervată pentru dezvoltarea rurală.

Pe anul 2008, ţinând cont că trebuie să fie incluse şi restanţele din 2007 la dezvoltarea rurală şi fondul european de pescuit, precum şi acordarea la maximum a schemelor de plată pe suprafaţă şi a ajutoarelor conform normelor europene, ar trebui repartizat MADR un buget de circa 3% din PIB, adică în jur de 13,2 miliarde RON, inclusiv trasferurile din fonduri europene, adaugă fostul ministru al Agriculturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici