Puterea îşi apără averea: Bugetul pe 2024, unul al cumpătării. Amendamentele USR, fantasmagorice

Bugetul pe 2024 este unul realist, un buget al seriozităţii şi cumpătării, declară la RFI purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe. El critică amendamentele depuse de Opoziţie: „USR e rupt de realitate”.

149 afișări
Imaginea articolului Puterea îşi apără averea: Bugetul pe 2024, unul al cumpătării. Amendamentele USR, fantasmagorice

Puterea îşi apără averea: Bugetul pe 2024, unul al cumpătării. Amendamentele USR, fantasmagorice

Legea bugetului de stat pe 2024 intră luni în dezbaterea comisiilor parlamentare de specialitate. Votul final e programat pentru miercuri. Proiectul prevede un deficit de 5%, o creştere economică de 3,4 procente şi o inflaţie de 6%.

„Din experienţa celorlalţi ani, cu siguranţă, vor exista anumite încercări din partea Opoziţiei în a politiza dezbaterea. Din punctul nostru de vedere, până la urmă, acest buget este unul eminamente tehnic, este un buget al cumpătării, al seriozităţii şi al respectării tuturor angajamentelor asumate (...), este un instrument realist care defineşte nişte priorităţi”, spune Ionuţ Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL critică amendamentele Opoziţiei la legea bugetului pe 2024.

„Vor fi dezbătute atât în comisie, cât şi în dezbaterea parlamentară, dacă îşi doresc să şi le susţină. Despre amendamentele AUR voi refuza să fac vreo referire, pentru că n-au nici un fel de legătură cu realităţile economice ale acestei ţări, de altfel, nu există nici o competenţă reală a acestui partid în zona fiscal-bugetară. USR-ul din păcate este în continuare rupt de realitate, atunci când vor să taie cheltuieli esenţiale, am văzut, parte din ce au avansat public, din buget. La fel, au propus nişte creşteri de cheltuieli fantasmagorice, pe care n-au cum să le susţină din punct de vedere economic. Amendamentele lor sunt un fel de colecţie de ce bine ar fi dacă am putea să facem ceea ce spun ei acolo”, adaugă el.

Ionuţ Stroe spune că PNL va introduce un amendament care va interzice majorarea de taxe şi impozite.

„Noi vom depune un amendament prin care eliminăm orice fel de posibilitate, interzicem practic orice fel de măriri de taxe şi impozite în 2024, pentru că în mod evident trebuie să lăsăm şi economia să funcţioneze normal şi ne aşteptăm ca şi USR-ul să susţină lucrul ăsta. Nu vrem să mai avem noi, liberalii, nici un fel de schimbări de fiscalitate”, încheie liberalul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici