Putin: Companiile auto străine care au uzine în Rusia vor putea primi ajutoare din partea Moscovei

Constructorii internaţionali de automobile care au investit în uzine pe teritoriul Rusiei vor putea primi ajutoare de stat în cadrul programelor guvernamentale pentru stimularea activităţii industriale, a declarat, vineri, premierul de la Moscova, Vladimir Putin, citat de Interfax.

37 afișări
Imaginea articolului Putin: Companiile auto străine care au uzine în Rusia vor putea primi ajutoare din partea Moscovei

Putin: Companiile auto străine care au uzine în Rusia vor putea primi ajutoare din partea Moscovei

"Companiile străine care derulează activităţi de producţie şi asamblare în Rusia pot conta pe sprijinul statului. Desigur, asta înseamnă că trebuie să respecte necesităţile de localizare a producţiei", a afirmat Putin pentru agenţia rusă.

Grupurile Ford şi Renault, prezente şi în România, dar şi Hyundai şi Volkswagen deţin sau operează unităţi de asamblare de autovehicule în Rusia.

Autoturismul Renault Logan, asamblat la o fabrică din apropierea Moscovei, este cel mai bine vândut model sedan de provenienţă străină de pe piaţa rusă. Producţia va fi oprită timp de două săptămâni la această uzină, din cauza scăderii cererii.

Ford a anunţat că va întrerupe activitatea la fabrica din Sankt Petersburg timp de o lună.

Printre măsurile guvernamentale de susţinere a industriei auto din Rusia s-ar putea număra, potrivit lui Putin, subvenţionarea creditelor destinate achiziţiei de maşini, produse la uzinele din ţară şi care să nu coste mai mult de 12.720 de dolari pe unitate. Totodată, statul ar putea garanta obligaţiuni emise de constructorii de maşini.

În plus, agenţiile guvernamentale ruse vor primi fonduri de 12,5 miliarde ruble (aproape 450 de milioane de dolari) pentru achiziţia de automobile produse pe plan local.

Pe lângă toate aceste măsuri, statul ar putea crea o companie naţională de leasing, cu un buget de 40 de miliarde de ruble (1,4 miliarde de dolari), care să se ocupe exclusiv de achiziţiile de maşini produse în Rusia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici