Rata de absorbţie curentă a fondurilor structurale şi de coeziune a crescut cu 0,02% în luna aprilie

Rata de absorbţie a fondurilor structurale şi de coeziune a crescut cu 0,02% în aprilie faţă de martie, România atrăgând luna trecută 5 milioane de euro, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene.

116 afișări
Imaginea articolului Rata de absorbţie curentă a fondurilor structurale şi de coeziune a crescut cu 0,02% în luna aprilie

Rata de absorbţie curentă a fondurilor structurale şi de coeziune a crescut cu 0,02% în luna aprilie (Imagine: Shutterstock)

Valoarea declaraţiilor de cheltuieli transmise la Comisia Europeană este de 6,585 miliarde euro până la 25 aprilie, ceea ce reprezintă o absorbţie curentă de 34,27% din alocarea UE, faţă de 34,25% în luna martie (6,580 de miliarde de euro).

În ceea ce priveşte plăţile intermediare de la CE, nivelul a rămas acelaşi ca în luna precedentă: 33,85% (6,504 miliarde de euro).

Plăţile interne către beneficiari se ridică la 37,91 miliarde de lei (8,55 miliarde de euro), faţă de 33,56 miliarde de lei în martie.

Conform unui comunicat al MFE, România are aprobate de către Comisia Europeană un număr de 87 proiecte majore, dintre care 69 în domeniul mediului (infrastructură de alimentare cu apă, tratarea apelor uzate, managementul deşeurilor, sisteme urbane de încălzire, protecţia împotriva inundaţiilor şi eroziune costieră), 17 în domeniul transporturilor (infrastructură rutieră, feroviară şi navală) şi un proiect în domeniul cercetării (ELI-NP).

Valoarea cumulată a celor 87 de proiecte este de aproximativ 9,94 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici