Războiul comercial dintre cele mai mari economii ale lumii: Trump nu este de acord cu reducerea tarifelor impuse de SUA bunurilor din China

Trump a declarat că nu a fost de acord să reducă tarifele asupra bunurilor din China. "Nu am fost de acord cu nimic" a spus el, stârnind noi îndoieli cu privire la momentul în care cele mai mari economii ale lumii ar putea pune capăt războiului comercial care durează de 16 luni, transmite Reuters.

552 afișări
Imaginea articolului Războiul comercial dintre cele mai mari economii ale lumii: Trump nu este de acord cu reducerea tarifelor impuse de SUA bunurilor din China

Donald Trump nu este de acord cu reducerea tarifelor impuse de SUA bunurilor din China

Oficialii din ambele ţări, au declarat că SUA şi China au convenit să reducă tarifele impuse de ambele părţi, în cadrul "primei faze" a acordului comercial. Însă ideea recuperării tarifare s-a confruntat cu o opoziţie dură în cadrul administraţiei Trump.

Aceste diviziuni au fost afişate integral vineri, când Trump - care s-a descris în mod repetat ca fiind „Tariff Man” - a declarat reporterilor de la Casa Albă că nu a fost de acord să reducă tarifele deja instituite.

"China ar dori să obţină oarecum un rollback, nu un rollback complet, pentru că ei ştiu că nu o voi face. Nu am fost de acord cu nimic", a spus preşedintele american.

Acesta a explicat că China doreşte să ajungă la o înţelegere mai mult decât a el, adăugând că tarifele din SUA au generat „miliarde” pentru economia americană. „Sunt foarte fericit acum. Încasăm miliarde de dolari", a mai spus Trump.

Taguri:
trump,
china,
tarife

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici