Răzvan Cuc: Drumul Naţional 57, care trece prin Clisura Dunării, va fi reabilitat cu bani de la bugetul de stat

Drumul Naţional 57, care trece prin Clisura Dunării şi face legătura între Orşova şi Moldova Nouă, va fi reabilitat cu bani de la bugetul de stat, a declarat, joi, la Mehedinţi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

990 afișări
Imaginea articolului Răzvan Cuc: Drumul Naţional 57, care trece prin Clisura Dunării, va fi reabilitat cu bani de la bugetul de stat

Răzvan Cuc: Drumul Naţional 57, care trece prin Clisura Dunării, va fi reabilitat cu bani de la bugetul de stat

Răzvan Cuc a precizat că lucrările pentru un prim tronson de aproximativ cinci kilometri din Drumul Naţional 57, cuprins între ieşirea din municipiul Orşova şi până la ieşirea din comuna Eşelniţa, vor fi licitate în perioada imediat următoare.

„DN 57 este un drum care pe raza judeţului Mehedinţi are 65 de kilometri, făcând legătura între Orşova şi Moldova Nouă. Vom ataca această problemă pe segmente şi pe sectoare astfel încât să putem suporta şi cheltuielile de la bugetul de stat, pentru că banii sunt alocaţi de la bugetul de stat, nefiind pe fonduri europene. Reparaţia capitală o vom face în primă fază pe tronsonul dintre Orşova şi Eşelniţa şi ulterior vom continua în acelaşi ritm şi pentru restul sectorului de drum. Urmează să lansăm procedura de licitaţie pentru reparaţie capitală între Orşova şi Eşelniţa”, a spus ministrul Răzvan Cuc.

Acesta a mai precizat că vor fi alocate fonduri şi pentru a rezolva problema căderilor de pietre din zonă, dar şi a corpului drumului, rupt în mai multe zone din cauza unori viituri, directorul zonal de la Drumuri şi Poduri, Horaţiu Simion afirmând şi el că proiectele pentru aceste lucrări sunt în curs de realizare.

„Până la sfârşitul lunii iunie vom avea un contract adjudecat pe proiectare, consolidare versanţi pentru a evita toate căderile de stânci. Acolo unde va fi cazul vom face ziduri de sprijin, protejări de versanţi. Ca urmare a unor viituri s-a rupt corpul drumului, s-a întocmit un proiect pentru reabilitare, urmează să fie avizat la Ministerul Transporturilor, după care urmează solicitarea şi alocarea de fonduri”, a afirmat Horaţiu Simion, directorul Regionalei de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Peste 15.000 de turişti au tranzitat zona în minivacanţa de Rusalii, iar preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi spune că reabilitarea infrastructurii va aduce şi mai mulţi vizitatori.

„Evident că infrastructura este cea care va atrage mai mulţi turişti pe Clisura Dunării (...). Clisura Dunării este unul dintre obiectivele cu un potenţial turistic extraordinar nu numai pentru judeţ cât şi la nivel naţional şi starea DN57 necesita întreţinere anul acesta”, a precizat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici