RBS, investigată în SUA pentru posibila încălcare a sancţiunilor impuse Iranului

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite şi Departamentul de Justiţie investighează Royal Bank of Scotland (RBS) pentru posibila încălcare a sancţiunilor impuse Iranului, anchetă care a dus deja la plecarea unui director pentru managementul riscului.

125 afișări
Imaginea articolului RBS, investigată în SUA pentru posibila încălcare a sancţiunilor impuse Iranului

RBS, investigată în SUA pentru posibila încălcare a sancţiunilor impuse Iranului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Surse apropiate situaţiei au declarat că investigaţia are loc după ce banca britanică a pus la dispoziţia acestor instituţii, în mod voluntar, informaţii în acest caz, în urmă cu circa 18 luni, relatează Financial Times.

RBS a descoperit activităţile incriminate după ce directorul general, Stephen Hester, a iniţiat o anchetă internă la scurt timp după venirea la conducerea băncii, în urmă cu trei ani.

Cazul se adaugă altor investigaţii împotriva unor bănci britanice, europene şi japoneze anchetate de autorităţile de reglementare sub acuzaţiile de tranzacţii ilicite cu Iranul, înainte de introducerea unor reguli mai stricte în SUA, în 2008.

Altă bancă britanică, Standard Chartered, a acceptat săptămâna trecută plata unei amenzi de 340 milioane de dolari către Departamentul pentru Servicii Financiare din statul New York, pentru închiderea unei investigaţii referitoare la tranzacţii ilegale cu Iranul.

Investigaţia împotriva RBS este cea mai recentă dintr-o serie de probleme ale băncii, precum o deficienţă IT de amploare, vânzarea incorectă a unor produse financiare şi implicarea în scandalul referitor la manipularea dobânzii Libor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici