Reacţia României după măsura luată de Comisia Europeană legat de importul de cereale ucrainene

Guvernul României a anunţat că va decide măsurile pe care le va lua pentru protejarea fermierilor români, în funcţie de planul care va fi prezentat de Kiev.

1773 afișări
Imaginea articolului Reacţia României după măsura luată de Comisia Europeană legat de importul de cereale ucrainene

Reacţia României după măsura luată de Comisia Europeană legat de importul de cereale ucrainene

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de Acţiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului pentru prevenirea denaturării pieţei cerealelor din ţara noastră, măsuri pe care s-a angajat că le va prezenta până la finalul zilei de luni, 18 septembrie 2023.

Totodată, Guvernul îşi exprimă regretul cu privire la faptul că „nu a fost identificată o soluţie în plan european pentru prelungirea restricţiilor la importul de cereale din Ucraina, măsură solicitată de statele membre afectate de aceasta decizie”.

„În funcţie de Planul de Acţiune prezentat de partea ucraineană, Guvernul României va decide măsurile potrivite pentru protejarea fermierilor români”, se arată într-un comunicat al Executivului.

Conform acestuia, Guvernul este în contact permanent cu Comisia Europeană şi cu partea ucraineană pentru a se asigura că noul mecanism de limitare a efectelor importurilor produselor ucrainene, propus de CE, va preveni distorsiunile pieţelor statelor membre UE care au fost protejate prin măsurile preventive de limitare a importurilor din Ucraina.

Polonia va prelungi interdicţia de intrare a cerealelor ucrainene în ţară începând cu miezul nopţii, a declarat vineri premierul Mateusz Morawiecki, citat de The Guardian.

Comisia Europeană a decis vineri că nu va prelungi interdicţia privind importurile de cereale ucrainene în cele cinci ţări vecine ale Ucrainei din UE, care expiră vineri, transmite Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
guvern,
cereale,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici