Reacţie în lanţ: Decizia Boeing de a reduce producţia 737 Max nu LOVEŞTE doar în propriile acţiuni, ci are şi o victimă colaterală

Decizia companiei Boeing de a reduce producţia avioanelor 737 Max a lovit, luni, acţiunile furnizorilor, în timp ce acţiunile rivalul său european Airbus au crescut, transmite Reuters.

5072 afișări
Imaginea articolului Reacţie în lanţ: Decizia Boeing de a reduce producţia 737 Max nu LOVEŞTE doar în propriile acţiuni, ci are şi o victimă colaterală

Decizia Boeing de a reduce producţia 737 Max loveşte în propriile acţiuni dar şi ale furnizorilor

Compania a anunţat, vineri, că a decis să îşi reducă producţia aeronavelor 737 cu aproape 20%, după două accidente soladate cu victime, dând de înţeles că nu se aşteaptă ca autorităţile aviatice să permită avioanelor să decoleze în curând.

Decizia Boeing a lovit acţiunile grupurilor aerospatiale implicate în fabricarea 737, precum Meggitt, Melrose si Safran, toate scăzând între 1% şi 2,5%. Şi acţiunile Boeing au scăzut cu 2,7% în tranzacţiile care au precedat deschiderea pieţei.

Livrările celui mai bine vândut avion al companiei Boeing au fost îngheţate, după ce aeronavele 737 Max au fost ţinute la sol, la nivel global, în urma prăbuşirii unui avion Ethiopian Airlines pe 10 martie, care s-a soldat cu 157 de victime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici