Reactoarele 1 şi 2 de la Cernavodă, asigurate pentru daune nucleare cu 672.000 de dolari

Nuclearelectrica, operatorul centralei nuclearelectrice de la Cernavodă, a reînnoit cu Nuclear Risk Insurers Limited (Marea Britanie) contractul de asigurare de răspundere civilă pentru daune nucleare a celor două reactoare, valoarea primei ridicându-se la 672.000 de dolari (1,993 milioane de lei).

105 afișări
Imaginea articolului Reactoarele 1 şi 2 de la Cernavodă, asigurate pentru daune nucleare cu 672.000 de dolari

Reactoarele 1 şi 2 de la Cernavodă, asigurate pentru daune nucleare cu 672.000 de dolari

Nuclear Risk Insurers a fost singurul ofertant pentru acest contract, atribuit în luna iulie, care vizează acoperirea daunelor provocate terţilor de cele două reactoare în caz de accident nuclear.

Înfiinţată în anul 1956, societatea din Marea Britanie este un asigurător specializat care acoperă toate riscurile din sectorul nuclear şi include mai multe companii de asigurare, printre care şi Lloyd's, cel mai mare operator de pe piaţa internaţională a asigurărilor.

Tot în luna iulie, Nuclearelectrica a reînnoit cu asigurătorul britanic contractul de asigurare operaţională pentru daune materiale a celor două reactoare, valoarea primei ridicându-se la 9,5 milioane de lei.

Şi în 2008 operatorul centralei nuclearelectrice de la Cernavodă a plătit Nuclear Risk Insurers suma de 12,01 milioane de lei pentru servicii de asigurare, din care 10,31 milioane de lei pentru asigurarea operaţională de daune materiale, iar 1,69 milioane de lei pentru asigurarea de răspundere civilă.

Nuclearelectrica este controlată de stat şi asigură circa 18% din consumul anual de electricitate al României.

Primul reactor al centralei a fost lansat în 1996, iar al doilea în 2007.

În primul trimestru, Nuclearelectrica a avut un profit net de 140 milioane de lei, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, la venituri de 473 milioane lei, în urcare cu 22%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici