Record de viteză la CFR. Un tren a depăşit 200 kilometri pe oră

Un record de viteză de 210 km/h, pe linia de testări de viteză de la Făurei, a fost înregistrat de SRCF Galaţi.

2765 afișări
Imaginea articolului Record de viteză la CFR. Un tren a depăşit 200 kilometri pe oră

Record de viteză la CFR. Un tren a depăşit 200 kilometri pe oră

CFR SA a desfăşurat în perioada 2 mai - 7 iunie 2023, cu personalul specializat al SRCF Galaţi, lucrările de reparaţii la suprastructura feroviară şi instalaţiile aferente liniei de contact pe Inelul Mare Făurei (13,7 km), iar joi s-a efectuat cursa de probă cu o locomotive a operatorului naţional de transport feroviar de călători, care a atins viteză maximă de circulaţie de 210 km/h, un nou record de viteză stabilit pe Inelul Mare de la Făurei, din cadrul Centrului de Testări Feroviare.

Astfel, odată cu finalizarea lucrărilor de reparaţii, executate de specialiştii feroviari ai SRCF GALAŢI, pe Inelul Mare Făurei (13,7 km) s-a stabilit un nou record de viteză de 210 km/h, pe o linie de cale ferată din România.

Lucrările de reparaţii au fost executate în regie proprie de SRCF Galaţi, cu personal specializat din cadrul SRLU Buzău şi Secţia IFTE 1 Galaţi, şi au constat în:

- înlocuire traverse

- buraj, nivelare longitudinală/transversală şi ripaj pe toată lungimea Inelului Mare (13,7 km)

- profilare prismă de balast pe toată distanţă de 13,7 km

- verificarea şi reglarea geometriei liniei de contact (zig zag faţă de axul căii ferate, înăltime faţă de nivelul superior al căii de rulare) la un număr de 276 de stȃlpi LC

- lucrări de reparaţie a cablului colector între stȃlpii SBC

- lucrări de reglare a pendulelor antivȃnt la 176 stȃlpi SBC.

Centrul de Testări Feroviare Făurei a fost construit în 1978 şi este singurul Centru din România pentru încercări dinamice ale vehiculelor feroviare cu viteza maximă de 200 km/h.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici