Rectificarea bugetară, calculată la un curs valutar de 4,25 şi 4,30 lei/euro

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina a precizat, miercuri, că rectificarea bugetară a fost calculată la un curs valutar de 4,25 şi 4,30 lei/euro, în funcţie de data la care sunt scadente plăţile.

16 afișări
Imaginea articolului Rectificarea bugetară, calculată la un curs valutar de 4,25 şi 4,30 lei/euro

Rectificarea bugetară, calculată la un curs valutar de 4,25 şi 4,30 lei/euro

Gherghina a arătat, la Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe, că acest curs este numai pentru calcul deoarece se aşteaptă să fie mai mic de 4,30 lei/euro.

"Pentru unele plăţi au calculat cursul la 4,25, iar pentru altele la 4,30, dar doar pentru calcul, pentru că ne aşteptăm la un curs mai mic. Am lucrat cu cursuri diferite în funcţie de când este scadentă plata", a precizat Gherghina.

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au aprobat, miercuri, cu 22 voturi "pentru" şi două "împotrivă", OUG privind rectificarea bugetului pe 2009, votul fiind dat în absenţa parlamentarilor PNL, care au plecat înainte de finalizarea şedinţei, nemulţumiţi că nu le-au fost admise amendamentele.

Deputaţii şi senatorii din comisiile de buget au aprobat fără niciun amendament această ordonanţă, parlamentarii UDMR exprimându-se împotriva actului normativ.

Ordonanţa urmează să fie supusă aprobării plenului Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici