Reducerea datoriilor Greciei, o soluţie de ultimă instanţă pentru calmarea crizei din zona euro

O reducere a datoriilor Greciei va fi o opţiune de ultimă instanţă pentru calmarea crizei din zona euro, a declarat luni ministrul austriac de Finanţe, Maria Fekter.

425 afișări
Imaginea articolului Reducerea datoriilor Greciei, o soluţie de ultimă instanţă pentru calmarea crizei din zona euro

Reducerea datoriilor Greciei, o soluţie de ultimă instanţă pentru calmarea crizei din zona euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ea a adăugat că zona euro nu pregăteşte vreo procedură de acest tip.

"Nu trebuie să ne întrebăm acum dacă este necesar sau nu să reducem datoriile Greciei. Poate că nu va fi necesar", a spus Fekter.

Întrebată în legătură cu posibilitatea majorării fondului european de siguranţă financiară pentru zona euro, evocată de comisarul pentru Afaceri economice şi monetare, Olli Rehn, Fekter a spus că trebuie găsită altă sursă de finanţare decât banii contribuabililor, ea reiterând ideea unei taxe pe tranzacţiile financiare.

"Pieţele trebuie să îşi aducă contribuţia la stabilitate, astfel încât să poată fi menţinută stabilitatea sistemului", a arătat ministrul.

Inspectorii Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene şi ai Fondului Monetar Internaţional revin în această săptămână în Grecia pentru a stabili dacă ţara va primi o nouă tranşă de împrumut, crucială pentru evitarea încetării de plăţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici