Reforma în sectorul viticol din UE creşte competitivitatea producătorilor români

Reformarea sectorului viticol al Uniunii Europene va creşte competitivitatea producătorilor români, întrucât aceştia vor putea accesa importante fonduri UE, a declarat, miercuri, la Bucureşti, Emannuel Jacquin, şeful Unităţii vin-alcool din cadrul Direcţiei pentru Agricultură a Comisiei Europene.

3 afișări
Imaginea articolului Reforma în sectorul viticol din UE creşte competitivitatea producătorilor români

Reforma în sectorul viticol din UE creşte competitivitatea producătorilor români

"Cu bugetul UE care va fi pus la dispoziţie există posbilitatea ca producătorii români să devină mai competitivi. Producătorii necompetitivi vor avea posibilitatea să renunţe la suprefeţe şi să iasă din piaţă în schimbul unei prime. Totodată, vor putea fi accesate în continuare măsuri de reconstrucţie şi restructurare a plantaţiilor. Producători vor fi înarmaţi şi vor rezista la un mediu concurenţial", a spus Jacquin.

El a adăugat că, odată cu aderarea României la UE, "este normal" să crească importurile, din cauza eliminării taxelor vamale.

Producătorii de vin din România contestă unele măsuri ale reformei din sectorul vinului la nivelul Uniunii Europene, cum ar fi interzicerea folosirii zahărului pentru creşterea potenţialului alcoolic al vinurilor şi liberalizarea drepturilor de plantare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici