Regretă Brexitul: Peste jumătate dintre britanici îşi doresc revenirea pe piaţa unică a UE

Peste jumătate dintre britanici şi-ar dori revenirea pe piaţa unică a Uniunii Europene, chiar dacă acest lucru ar însemna restabilirea liberei circulaţii a lucrătorilor în cadrul blocului comunitar, potrivit unui sondaj publicat miercuri, relatează Reuters.

269 afișări
Imaginea articolului Regretă Brexitul: Peste jumătate dintre britanici îşi doresc revenirea pe piaţa unică a UE

Regretă Brexitul: Peste jumătate dintre britanici îşi doresc revenirea pe piaţa unică a UE

Reducerea migraţiei a fost un motiv cheie pentru care britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană în 2016.

Sondajele din ultimele luni au arătat însă că majoritatea britanicilor consideră acum că Brexit a fost o greşeală, iar sondajul de miercuri vine la mai puţin de o săptămână după ce datele au arătat că migraţia anuală netă în Regatul Unit a atins un nivel record anul trecut - mai mult decât dublu faţă de cifra înregistrată în anul anterior votului pentru Brexit.

Sondajul YouGov a arătat că 57% dintre britanici ar susţine în prezent aderarea la piaţa unică a UE chiar dacă aceasta ar însemna reluarea liberei circulaţii a persoanelor, o politică ce a dus la mutarea a milioane de familii şi de lucrători în Marea Britanie în perioada în care ţara a fost membră a UE.

YouGov a precizat că sondajul a avut un eşantion de 2.138 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici