Renault se va extinde, în următorii ani, pe piaţa din China

Renault va produce, în următorii doi-patru ani, vehicule în China, piaţă de pe care lipseşte în acest moment, urmând să colaboreze cu partenerul nipon Nissan, anunţă preşedintele grupului francez, Carlos Ghosn, precizând că maşinile produse în China vor fi destinate exclusiv pieţei chineze.

248 afișări
Imaginea articolului Renault se va extinde, în următorii ani, pe piaţa din China

Renault se va extinde, în următorii ani, pe piaţa din China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu siguranţă, vom ajunge la aplicarea acestui plan, probabil în 2014 - 2016", a declarat Ghosn, cu ocazia salonului auto de la Detroit, precizând că "orice proiect al Renault în China va fi în parteneriat cu Dongfeng".

"Renault deja comercializează maşini în China, dar în număr limitat. Acum, Renault, pentru a juca un rol mai important în această ţară, trebuie să producă acolo", a explicat Ghosn, citat de AFP.

Grupul auto francez este unul dintre puţinele companii mari care încă nu produc în China. Renault are 80 de concesionari în China şi speră să aibă 130 până în 2013. În prezent, Renault vinde pe piaţa chineză vehicule de teren Koleos şi berline precum Laguna şi Megane.

Nissan produce deja în China, a reamintit Ghosn, subliniind că vehiculele pe care Renault le va produce în China nu vor fi exportate. "Avem nevoie de maşinile fabricate în China pentru piaţa chineză. Rămânem foarte optimişti în privinţa Chinei", a subliniat Ghosn.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici