Renault şi EDF vor să lanseze, din 2011, autovehicule electrice

Grupul Renault şi compania franceză de utilităţi EDF au semnat, joi, un memorandum de înţelegere, cu scopul de a lansa împreună, din 2011, mijloace de transport electrice, fără emisii de dioxid de carbon.

82 afișări
Imaginea articolului Renault şi EDF vor să lanseze, din 2011, autovehicule electrice

Renault Megane în variantă electrică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Obiectivul este de a consacra maşinile propulsate electric ca o soluţie de transport viabilă şi atractivă pentru consumatori", potrivit unui comunicat al Renault.

Alianţa Renault-Nissan intenţionează să devină principalul producător de vehicule fără emisii de dioxid de carbon la nivel mondial, iar Franţa, Israel, Danemarca, Portugalia şi statul Tennessee din SUA, vor fi printre primele pieţe unde vor fi disponibile aceste modele propulsate integral prin electricitate.

EDF, proprietarul celui mai mare parc de maşini electrice din lume, are o experienţă considerabilă în domeniul tehnologiilor de stocare de electricitate şi a infrastructurilor de reîncărcare, necesare vehiculelor ecologice.

"Acordul a fost realizat cu scopul de a crea un sistem individual de transport cu emisii zero", se menţionează în comunicatul Renault.

Cele două companii vor studia, până în luna ianuarie 2010, cerinţele tehnologice, reglementările naţionale şi europene şi toate procedurile financiare şi tehnice necesare, inclusiv identificare unor posibili noi parteneri, pentru "a se asigura că infrastructura este pregătită pentru lansarea unui vehicul în 2011".

Renault a anunţat, în luna iunie, că vrea să atingă o producţie anuală efectivă de 100.000 de autovehicule electrice pe an, începând cu anul 2015, ţinta fixată putând suferi mici modificări în funcţie de preţul petrolului şi de vânzările de maşini electrice din Israel şi Europa.

Grupul francez a prezentat în 1992 un automobil electric sub formă de concept, denumit Zoom, care avea un motor electric de 45 de kilowaţi (61 CP).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici