Reorganizarea minelor din Valea Jiului, una din temele nefinalizate în strategia energetică

Ministerul Economiei şi Finanţelor a anunţat că a finalizat, luni, proiectul de strategie energetică, dar menţine în discuţie, până la sfârşitul săptămânii, temele privind crearea unui mecanism energetic pentru situaţii de criză şi reorganizarea minelor din Valea Jiului într-un complex energetic.

1 afișare
Imaginea articolului Reorganizarea minelor din Valea Jiului, una din temele nefinalizate în strategia energetică

Reorganizarea minelor din Valea Jiului, una din temele nefinalizate în strategia energetică

"Este vorba de adăugarea în strategie a «diagramei puterilor» care prezintă necesarul de putere instalată în capacităţi de producere a energiei electrice, astfel încât să se asigure vârfurile de consum şi rezervele de putere. A doua temă discutată şi amânată până la obţinerea unui acord este şi reorganizarea producţiei de energie pe bază de huilă - Valea Jiului. Ministerul şi-a asumat un angajament de evaluare care să permită o strategie pentru eficientizarea zonelor miniere şi crearea unui Complex Energetic în Valea Jiului", potrivit anunţului publicat pe pagina de Internet a MEF.

Proiectul de constituire a unui complex energetic format din minele de cărbune din Valea Jiului şi unele termocentrale a fost prezentat de ministrul Varujan Vosganian încă din luna ianuarie. El aprecia atunci că minele din Valea Jiului se vor închide în doi-trei ani, dacă nu sunt incluse într-o astfel de structură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici