Restanţele la credite au urcat la 9,24 miliarde de lei

Ponderea creditelor restante în totalul împrumuturilor a crescut de la 4,37% în ianuarie la 4,6% în februarie, iar valoarea acestora a urcat cu 5,34%, la 9,24 miliarde de lei, potrivit datelor publicate, miercuri, de BNR.

51 afișări
Imaginea articolului Restanţele la credite au urcat la 9,24 miliarde de lei

Restanţele la credite au urcat la 9,24 miliarde de lei (Imagine:Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

În luna decembrie a anului trecut, ponderea creditelor restante în total împrumuturi s-a situat la 3,88%.

Soldul creditelor acordate de bănci a rămas aproape constant în primele două luni ale acestui an, la peste 200 miliarde de lei.

Creditele restante în lei au avansat în februarie cu 4,96% faţă de ianuarie, la 4,85 miliarde de lei, în timp ce obligaţiile neachitate la timp la împrumuturile în valută au crescut cu 5,76%, la 4,39 miliarde de lei. Faţă de decembrie, restanţele au crescut cu 11,67% la lei şi 26,33% la valută.

Astfel, ponderea creditelor restante în total împrumuturi în lei a urcat în februarie la 6,09%, de la 5,44% în decembrie 2009 şi 5,75% în prima lună a acestui an.

Totodată, restanţele la creditele în valută reprezentau în februarie 3,63% din totalul împrumuturilor, în creştere de la 3,45% în ianuarie şi 2,86% la finele anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici