Restricţiile impuse de pandemia de COVD-19 din Vietnam ar putea menţine preţurile cafelei „relativ ridicate”. Când ar putea reveni la normal

Restricţiile impuse de epidemia de Covid-19 din Vietnam au limitat oferta globală de cafea - iar preţurile cafelei ar putea rămâne „relativ ridicate” până în 2022, a apreciat Fitch Solutions, citată de CNBC.

212 afișări
Imaginea articolului Restricţiile impuse de pandemia de COVD-19 din Vietnam ar putea menţine preţurile cafelei „relativ ridicate”. Când ar putea reveni la normal

Restricţiile impuse de pandemia de COVD-19 din Vietnam ar putea menţine preţurile cafelei „relativ ridicate”. Când ar putea reveni la normal

Ţara este al doilea cel mai mare exportator de cafea din lume şi se luptă cu cea mai gravă situaţie de la începutul pandemiei. Restricţiile din Ho Chi Minh City au afectat transportul de cafea şi alte bunuri.

În august, exporturile vietnameze de cafea au scăzut cu 8,7% faţă de iulie, la 111.697 tone, a raportat Reuters, citând date vamale. Între ianuarie şi august, Vietnamul a exportat 1,1 milioane de tone de cafea - cu 6,4% mai puţin decât în ​​urmă cu un an, însă veniturile din exportul de cafea au crescut cu 2%, până la aproximativ 2 miliarde de dolari, a declarat agenţia de ştiri.

Scăderea exporturilor din Vietnam şi reducerea producţiei la alţi producători de top au stimulat preţurile globale ale cafelei. Preţurile futures pentru cafeaua arabica au crescut cu aproximativ 45,8% în acest an, în timp ce futures pentru Robusta au crescut cu 52,2%, potrivit datelor Refinitiv.

Brazilia, cel mai mare producător de cafea din lume, a cunoscut valuri de ger şi secetă care i-au deteriorat culturile. Vremea rea ​​a afectat, de asemenea, recolta din Colombia, iar apariţia variantei de coronavirus „mu” în ţară ar putea duce la restricţii prelungite şi penurie de forţă de muncă, a spus Fitch Solutions într-un raport săptămâna trecută.

„În acelaşi timp, credem că cererea, cel puţin în Europa şi SUA, va spori în următoarele luni, pentru că ridicarea restricţiilor Covid-19 ar trebui să permită redeschiderea cafenelelor”, a adăugat instituţia.

Compania de consultanţă şi-a majorat prognoza pentru 2021 pentru preţul mediu al cafelei arabica de la 1,35 dolari/pound (1 pound = 453 de grame) la 1,60 dolari/pound. De asemenea, şi-a revizuit estimările pentru 2022 de la 1,25 dolari/pound la 1,50 dolari/pound.

Vietnam - care are graniţă cu China - a raportat anul trecut doar 1.465 de cazuri Covid şi 35 de decese, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Dar cazurile cumulate ale ţării au explodat la peste 635.000 de marţi, cu peste 15.900 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici