Restricţiile impuse pe fondul pandemiei duc la scăderea preţului petrolului. Petrolului a atins luni nivelul minim al ultimelor cinci luni

  • Preţurile petrolului au atins luni nivelul minim al ultimelor cinci luni, după noi restricţii induse de evoluţia pandemiei de coronavirus, relatează BBC.
  • Mai multe economii au înăsprit restricţiile, inclusiv Marea Britanie, Franţa şi Germania, în condiţiile în care se confruntă cu creşterea ratelor de infecţie.
  • Teama este că noile măsuri de blocare vor afecta în continuare creşterea economică şi cererea de petrol va scădea.
104 afișări
Imaginea articolului Restricţiile impuse pe fondul pandemiei duc la scăderea preţului petrolului. Petrolului a atins luni nivelul minim al ultimelor cinci luni

Restricţiile impuse pe fondul pandemiei duc la scăderea preţului petrolului. Petrolului a atins luni nivelul minim al ultimelor cinci luni

Pieţele de mărfuri şi bursele sunt, de asemenea, la limită, în condiţiile în care alegerile din SUA vor avea loc săptămâna aceasta.

În primele tranzacţii din Asia, preţul ţiţeiului Brent a scăzut la 35,74 dolari pe baril, nivel care nu a mai fost atins de la sfârşitul lunii mai. Brent, principala referinţă pentru preţurile petrolului, a scăzut cu 45% de la începutul anului.

Scăderea indusă de virus a afectat companiilor din domeniul energiei, BP şi Shell anunţând reduceri de mii de locuri de muncă în acest an. BP intenţionează să reducă 10.000 de locuri de muncă, în timp ce Royal Dutch Shell a declarat că se aşteaptă să elimine între 7.000 şi 9.000 de locuri de muncă.

Preţul ţiţeiului american a fost, de asemenea, puternic lovit, acesta scăzând cu 7% luni până la un minim de 33,64 dolari pe baril.

Temerile privind alegerile prezidenţiale puternic contestate din această săptămână şi absenţa stimulării fiscale au dus la o perspectivă economică sumbră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici