Resursele de energie electrică au crescut cu 10,7%

Resursele de energie electrică au crescut cu 10,7% în primele patru luni ale anului, iar cele de energie primară cu 2%, comparativ cu perioada ianuarie-aprilie 2007, potrivit datelor provizorii publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

16 afișări
Imaginea articolului Resursele de energie electrică au crescut cu 10,7%

Resursele de energie electrică au crescut cu 10,7% (Imagine: Mediafax Foto)

Principalele resurse de energie primară au totalizat 13,78 milioane tone echivalent petrol (tep), cu 2% peste nivelul din 2007.

Dintre acestea, gazele naturale utilizabile s-au ridicat la 4,6 milioane tep, în scădere cu 1,2%, resursele de petrol au fost de 4,1 milioane tep, în creştere cu 3,7%, iar cele de cărbune, 2,9 milioane tep, cu 15,5% mai puţine. În acelaşi interval, resursele de energie hidroelectrică, energie nuclearo - electrică şi energie electrică din import au totalizat 1,5 milioane tep, în urcare cu 60%, se arată într-un comunicat al INS.

Din totalul resurselor de energie primară, producţia internă a însumat 8,35 milioane tep, în creştere cu 4,1%, în timp ce importurile au fost de 5,42 milioane tep, în scădere cu 1,2%.

În acelaşi timp, resursele de electricitate s-au majorat cu 10,7%, la 23,2 milioane MWh. Creşterea resursei de energie electrică s-a datorat în principal creşterii producţiei, cu 10,8%.

Producţia din termocentrale a scăzut cu 6,5%, în timp ce cea din hidrocentrale şi cea din centralele nuclearo-electrice a crescut cu 25,1%, respectiv, 93%.

Consumul final de energie electrică în primele patru luni ale anului a fost de 18,1 milioane MWh, cu 6% mai mare faţă de perioada corespunzătoare din 2007. Iluminatul public a înregistrat o creştere cu 10,1%, iar consumul populaţiei a crescut cu 8,3%.

Totodată, exportul de energie electrică a crescut cu 69,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici