Reţelele europene de transport aerian şi feroviar, dominate de trei mari jucători până în 2019

Reţelele europene de transporturi aeriene şi feroviare ar putea fi dominate de numai trei jucători importanţi peste zece ani, pe măsură ce operatorii de transport îmbunătăţesc cooperarea transfrontalieră, iar obiceiurile de călătorie ale populaţiei se schimbă, potrivit unei companii de consultanţă.

158 afișări
Imaginea articolului Reţelele europene de transport aerian şi feroviar, dominate de trei mari jucători până în 2019

Reţelele europene de transport aerian şi feroviar vor fi dominate de trei mari jucători până în 2019

Potrivit unui studiu Boston Consulting Group (BCG), obţinut în exclusivitate de Reuters, peste 30% din cei 13.000 de cetăţeni europeni chestionaţi în 13 state şi-au exprimat intenţia de a trece la alte modele de a călători.

Totodată, peste 30% dintre conducătorii auto chestionaţi declară că ar prefera transportul aerian sau feroviar.

Operatorii de transport pentru călători beneficiază în prezent de oportunităţi din ce în ce mai favorabile pentru a se extinde la nivel pan-european, potrivit analistului BCG Martin Koehler.

Noile reglementări UE, care vizează extinderea acoperirii serviciilor feroviare internaţionale, vor intra în vigoare începând de anul viitor şi vor ajuta acest proces.

Conducătorii auto reprezintă una dintre cele mai importante pieţe ţintă pentru operatorii de transporturi aeriene şi feroviare, potrivit concluziilor studiului.

Analistul BCG consideră că Deutsche Bahn, societatea franceză de căi ferate SNCF şi compania suedeză SBB au cele mai bune şanse pentru a deveni operatori importanţi la nivel european.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici