Retragerea din Pilonul II a devenit posibilă după publicarea în Monitorul Oficial a actelor necesare

Cetăţenii care au cotizat cel puţin 5 ani la Pilonul II pot cere încetarea plăţii contribuţiei, după ce Monitorul Oficial a publicat norma pentru modificarea Normei ASF privind aderarea şi evidenţa la fondurile de pensii administrate privat.

303 afișări
Imaginea articolului Retragerea din Pilonul II a devenit posibilă după publicarea în Monitorul Oficial a actelor necesare

Retragerea din Pilonul II a devenit posibilă după publicarea în Monitorul Oficial a actelor necesare

Monitorul Oficial publică şi modelul cererii privind retragerea de la fondul de pensii administrat privat care trebuie completată.

Cererea privind retragerea de la fondul de pensii administrat privat are drept efect încetarea plăţii contribuţiilor începând cu contribuţia aferentă lunii în care a fost depusă cererea.

În cazul celor care se retrag, cei 3,75% din cota de 25% de CAS care mergeau în contul pensiei private vor fi viraţi în sistemul public de pensii.

Administratorii de Pilon II gestionau, la finalul anului trecut, fonduri de pensii de 10,2 miliarde de euro pentru 7,25 de milioane de români, obţinând în toată perioada de funcţionare un randament mediu anualizat de peste 8%, cel mai ridicat dintre toate sistemele similare din Europa.

Retragerea din Pilonul II a fost una dintre măsurile prevăzute în OUG 114/2018.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici