Zborurile avioanelor Boeing 737 în România şi în UE au fost interzise de autorităţile europene

Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) a a suspendat operaţiunile de transport aerian comercial pentru avioanele Boeing 737 "MAX 8" şi Boeing 737 - "MAX 9” pe teritoriul UE, în contextul accidentului aviatic al Ethiopian Airlines

1382 afișări
Imaginea articolului Zborurile avioanelor Boeing 737 în România şi în UE au fost interzise de autorităţile europene

Zborurile avioanelor Boeing 737 în România şi în UE au fost interzise de autorităţile europene

Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) a emis două directive, una privind navigabilitatea şi o directivă de siguranţă, precizează un comunicat al Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR).

Prin directiva de urgenţă de navigabilitate a impus suspendarea operaţiunilor de transport aerian comercial ale celor două modele de Boeing 737 Max 8 şi Max 9 pe teritoriul UE, iar prin directiva de siguranţă sunt interzise zborurile comerciale cu cele două tipuri de aeronave Boeing specificate mai sus, spre, din şi deasupra spaţiului aerian al Uniunii Europene.

În consecinţă, AACR a emis informări către operatorii aerieni, aeroporturi şi ROMATSA privind suspendarea temporară a zborurilor cu aeronave de tip Boeing 737 Max 8 şi 9, decisă de EASA.

Astfel, în Romania zborurile cu aeronave Boeing 737 Max 8 şi 9 sunt suspendate începând cu ora 21.00, 12 martie 2019, atât în spaţiul aerian naţional şi pe aeroporturile din România urmând directivele EASA.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici