Revenirea economiei chineze nu are încă baze solide

Revenirea economiei chineze nu are încă baze solide şi de aceea autorităţile vor continua aplicarea de măsuri de stimulare fiscală şi de relaxare a politicii monetare, a declarat vice-preşedintele Chinei, Xi Jinping.

16 afișări
Imaginea articolului Revenirea economiei chineze nu are încă baze solide

Revenirea economiei chineze nu are încă baze solide (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Situaţia generală a economiei chineze se stabilizează şi se află în proces de îmbunătăţire, însă trebuie să construim o fundaţie solidă pentru revenirea economiei", a afirmat Jinping.

Autorităţile de la Beijing au implementat un program de stimulare a cheltuielilor de 4.000 de miliarde de yuani (586 de miliarde de dolari) pentru a sprijini economia în faţa celor mai grave probleme de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Dezvoltarea economică a statului asiatic, estimată la peste 8% pentru al treilea trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, este una dintre cele mai accentuate la nivel mondial, însă puterile lumii au solicitat Chinei să consolideze cererea internă şi să diminueze cheltuielile.

Jinping a precizat că au apărut semne de îmbunătăţire în situaţia economică mondială, însă orice revenire pe creştere va fi lungă şi graduală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici