Rezerva Federală vrea să monitorizeze criticile primite pe Facebook şi Twitter

Rezerva Federală a statului New York, cea mai mare din băncile regionale care compun Rezerva Federală a SUA (Fed), a lansat o ofertă pentru realizarea unui program software care să monitorizeze ce se discută despre instituţie în reţelele de socializare, precum Facebook şi Twitter.

170 afișări
Imaginea articolului Rezerva Federală vrea să monitorizeze criticile primite pe Facebook şi Twitter

Rezerva Federală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia ilustrează cât de sensibilă este Rezerva Federală în privinţa percepţiei publice, potrivit cotidianului Los Angeles Times.

Vestea propunerii lansate companiilor producătoare de software a explodat pe bloguri, notează publicaţia, iar dacă Fed ar monitoriza în prezent reţelele de socializare ar afla comentarii deloc măgulitoare. Cea mai mare parte face referire la comportamentul de tip "Big Brother", de supraveghere foarte strictă, al instituţiei.

"Ceea ce vor să facă este să strângă informaţii despre toţi cei care au opinii negative despre Rezerva Federală. Este neclar cum vor să foloseacă această informaţie odată ce o au", potrivit blogului Economic Collapse.

Rezerva Federală, banca centrală a SUA, este puternic criticată pentru că ar fi permis băncilor să acumuleze foarte multe riscuri, care au cauzat criza creditelor şi problemele economiei mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici