Rezervele valutare ale BNR au scăzut

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) au scăzut în ianuarie cu 211 milioane euro faţă de decembrie 2008, la 26,01 miliarde euro, pe fondul unor ieşiri de 3,3 miliarde euro şi intrări de 3,089 miliarde euro.

29 afișări
Imaginea articolului Rezervele valutare ale BNR au scăzut

Rezervele valutare ale BNR au scăzut

Rezervele valutare ale BNR se situau la nivelul de 26,22 miliarde de euro, la 31 decembrie 2008.

Banca centrală a înregistrat în ianuarie intrări de 3,089 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale, operaţiuni pe piaţa interbancară şi altele.

Totuşi, ieşirile de la rezerva valutară au totalizat 3,3 miliarde de euro, generate de modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi din contul Comisiei Europene, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat, operaţiuni pe piaţa interbancară.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, valoarea acesteia fiind de 2,379 miliarde de euro, în urcare cu 330 milioane de euro în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale.

Valoarea rezervei de aur s-a situat, la finele lunii decembrie, la 2,049 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici