Rezervele valutare ale BNR au urcat în august cu 682 mil. euro

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) au crescut în luna august cu 682 milioane de euro, la 25,92 miliarde de euro, a informat, luni, instituţia.

15 afișări
Imaginea articolului Rezervele valutare ale BNR au urcat în august cu 682 mil. euro

Rezervele valutare ale BNR au urcat în august cu 682 mil. euro (Imagine: Mediafax Foto)

Creşterea a fost generată, pe de o parte, de intrări de 1,864 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele, se arată într-un comunicat al BNR.

Pe de altă parte, evoluţia a fost influenţată de ieşiri de 1,182 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat, plăţi către Comisia Europeană şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, dar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia a scăzut la 1,893 miliarde de euro, ceea ce face ca rezervele internaţionale ale României, valute plus aur, să se situeze la 27,813 miliarde de euro.

Plăţile scadente în luna septembrie în contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Economiei şi Finanţelor, însumează 76,57 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici