Rezervele valutare la BNR au scăzut cu 386 mil. euro în iunie, la 26,466 mld. euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) au scăzut în iunie cu 386 milioane de euro, de la 26,852 miliarde de euro la 26,466 miliarde euro, în contextul unor intrări de 1,549 miliarde de euro şi al unor ieşiri de 1,935 miliarde de euro.

18 afișări
Imaginea articolului Rezervele valutare la BNR au scăzut cu 386 mil. euro în iunie, la 26,466 mld. euro

Rezervele valutare la BNR au scăzut cu 386 mil. euro în iunie, la 26,466 mld. euro (Imagine: Cristi Movilă/Mediafax Foto)

Potrivit BNR, intrările de 1,549 miliarde de euro au provenit din modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale, operaţiuni pe piaţa interbancară şi altele.

Pe de altă parte, ieşirile de 1,935 miliarde de euro s-au datorat modificării rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, impactul evoluţiei preţurilor obligaţiunilor pe pieţele internaţionale, impactul cursurilor de schimb ale valutelor componente ale rezervelor internaţionale ale României, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat, operaţiuni pe piaţa interbancară.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia a scăzut la 2,224 miliarde de euro, de la 2,309 miliarde de euro în luna anterioară.

Astfel, rezervele internaţionale ale României, respectiv valute plus aur au fost de 28,690 miliarde de euro, în scădere cu 471 milioane de euro faţă de 29,161 miliarde de euro la finele lunii mai.

Plăţile scadente în luna iulie 2009 în contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează 132,79 milioane euro, în scădere de la 146 milioane de euro în luna iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici