România a aderat la Proiectul European pentru Infrastructura de Date Genomice

  • România a aderat la Proiectul European pentru Infrastructura de Date Genomice (GDI).
  • În cadrul acestui proiect participă Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Genomică din România, cu sprijinul Autorităţii pentru Digitalizarea României.
Urmărește
494 afișări
Imaginea articolului România a aderat la Proiectul European pentru Infrastructura de Date Genomice

Sursa foto: Facebook

Aderarea reprezintă o etapă importantă în consolidarea capacităţilor României în cercetarea genomică şi integrarea în infrastructura paneuropeană de date genomice, a declarat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

„Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de date genomice va implementa iniţiativa europeană 1+ Million Genomes (1+MG), al cărei obiectiv este de a permite accesul securizat la datele genomice din întreaga Uniune Europeană, pentru a promova cercetarea şi îngrijirea personalizată peste tot în Europa. Pentru români, acest lucru înseamnă acces la rezultatele cercetării de vârf şi servicii medicale mai bune”, a explicat Bogdan Ivan.

Demersul este legat de iniţiativa naţională coordonată de către Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti şi membrii Reţelei Naţionale de Cercetare Genomică, care are ca scop dezvoltarea cercetării medicale genomice în România.

Extinderea proiectului reprezintă un pas către asigurarea accesului securizat la date genomice umane de înaltă calitate şi la datele clinice corespunzătoare în toată Europa, prin crearea unei infrastructuri de date transfrontaliere. Organizaţii din Cipru, Ungaria, Malta şi România s-au alăturat oficial proiectului, a transmis ministerul român al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici