România a avut, în mai, a patra creştere din UE în sectorul de retail

România a înregistrat, în luna mai, a patra creştere din UE a sectorului de retail, de 0,4% comparativ cu aprilie, numai patru din cele 27 de state membre raportând o evoluţie pozitivă, iar media blocului comunitar s-a plasat la -0,5%, potrivit datelor Eurostat.

18 afișări
Imaginea articolului România a avut, în mai, a patra creştere din UE în sectorul de retail

România a avut, în mai, a patra creştere din UE în sectorul de retail

Cele mai puternice creşteri s-au înregistrat în Letonia (0,9%) şi Belgia (0,6%), Germania şi România consemnând avansuri similare, de 0,4% fiecare, se arată într-un comunicat al Biroului de Statistică al UE, Eurostat.

La polul opus, cu cele mai mari scăderi în mai faţă de aprilie, s-au situat Lituania şi Austria (-1,8% fiecare), Slovacia (-1,7%), Bulgaria, Danemarca şi Suedia (-1,1% fiecare).

În ceea ce priveşte evoluţia sectorului de retail în luna mai comparativ cu perioada similară a anului trecut, România a avut a cincea scădere din UE, de -11,7%, în timp ce media comunitară s-a plasat la -3,1%, iar cea din zona euro la -3,3%.

Singurele state membre care au înregistrat în mai creşteri anuale sunt Suedia (2,2%) şi Polonia (0,4%).

Letonia, Lituania şi Slovenia au consemnat cele mai abrupte scăderi, de -26,4%, -19,9% şi, respectiv, -13,4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici