România a avut în noiembrie cea mai puternică scădere anuală din UE a construcţiilor

România a avut, în noiembrie 2009, cea mai puternică scădere anuală din UE a sectorului construcţiilor, de peste trei ori mai puternică decât media înregistrată în cele 27 de state membre, dar evoluţia lunară, faţă de octombrie, reprezintă a treia creştere din Uniune, potrivit datelor Eurostat.

18 afișări
Imaginea articolului România a avut în noiembrie cea mai puternică scădere anuală din UE a construcţiilor

România a avut în noiembrie cea mai puternică scădere anuală din UE a construcţiilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Sectorul construcţiilor s-a contractat, în Uniunea Europeană (UE), cu 6,7% în noiembrie 2009 faţă de aceeaşi lună a lui 2008, iar în zona euro a scăzut cu 8%, se arată într-un comunicat publicat marţi de Eurostat.

Statele membre cu cele mai accentuate scăderi anuale sunt România (-24,4%), Bulgaria (-22,5%), Slovenia (-18,1%) şi Spania (-16,5), iar singurele state membre care au înregistrat creşteri sunt Polonia (8,8%), Cehia (6,4%) şi Germania (3,8%).

În noiembrie faţă de octombrie, construcţiile s-au restrâns cu 0,6% în UE, respectiv cu 1,1% în cele 16 state din zona euro.

Cele mai puternice creşteri lunare au fost în Slovacia (13,7%), Portugalia (4,1%) şi România (2,9%), iar statele membre cu cele mai accentuate scăderi sunt Slovenia (-4,5%), Spania (-3,5%) şi Bulgaria (-1,9%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici