România, a doua cea mai mare inflaţie din UE, în luna octombrie

România a consemnat în octombrie a doua cea mai mare rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană (UE), cu un nivel de 4,2%, în scădere de la 4,7% în septembrie, conform datelor prezentate vineri de Eurostat - Biroul european de statistică.

282 afișări
Imaginea articolului România, a doua cea mai mare inflaţie din UE, în luna octombrie

România, a doua cea mai mare inflaţie din UE, în luna octombrie

România a fost depăşită în octombrie doar de Estonia, cu o inflaţie de 4,5%.

Locul 3 l-a ocupat Ungaria, cu o inflaţie de 3,9%, urmată de Bulgaria, cu 3,6%, precum şi de Letonia şi Belgia, fiecare având câte 3,2%.

De cealaltă parte, cele mai mici rate ale inflaţiei le-au înregistrat Danemarca (0,7%), Portugalia (0,8%), Irlanda (1,1%), Polonia (1,5%), Croaţia, Italia şi Finlanda (câte 1,7%).

De asemenea, media UE a urcat la 2,2%, comparativ cu 2,1% în septembrie. Evoluţia a fost similară în zona euro, iar la aceasta au contribuit preţurile din energie (+1,02 puncte procentuale, pp), serviciile (+0,65 pp), alimente, alcool şi ţigări (+0,42 pp), precum şi mărfurile nealimentare (+0,11 pp).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici