România a înregistrat în 2006 o creştere a calităţii guvernării, potrivit Băncii Mondiale

Romînia înregistrează o ameliorare a guvernării şi progrese referitoare la combaterea corupţiei, în condiţiile în care evaluările primite pentru cinci din cele şase componente ale bunei guvernări s-au îmbunătăţit în 2006, faţă de 2005, reiese dintr-un raport al Băncii Mondiale.

1 afișare
Imaginea articolului România a înregistrat în 2006 o creştere a calităţii guvernării, potrivit Băncii Mondiale

România a înregistrat în 2006 o creştere a calităţii guvernării, potrivit Băncii Mondiale

Raportul prezintă a şasea actualizare a Indicatorilor Mondiali de guvernare (IMG), care evaluează calitatea sistemului pe baza a şase criterii, respectiv libertatea de exprimare şi responsabilitatea, stabilitatea politică şi absenţa violenţei, eficienţa guvernării, calitatea reglementării, statul de drept şi controlul corupţiei.

Pentru fiecare categorie de indicatori, statele au primit o notă, între minus 2,5 puncte şi 2,5 puncte. Totodată, în studiu se precizează procentul de state şi teritorii, din totalul de 212, care se plasează mai jos decât ţara selectată, pentru fiecare criteriu.

România a primit cel mai mare punctaj pentru criteriul libertate de exprimare şi răspundere, iar cel mai scăzut a fost atribuit în cazul controlului corupţiei, înregistrând scoruri negative la trei din cele şase criterii de evaluare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici