România a pierdut 169 de milioane de euro din fondurile UE în perioada 2007-2009

România a pierdut fonduri europene în valoare de 169 de milioane de euro dintr-un total de trei miliarde de euro, în perioada ianuarie 2007 - iulie 2009, conform unui raport oficial al Comisiei Europene, transmite site-ul Novinite.com.

27 afișări
Imaginea articolului România a pierdut 169 de milioane de euro din fondurile UE în perioada 2007-2009

România a pierdut 169 de milioane de euro din fondurile UE în perioada 2007-2009

Raportul, care evaluează absorţia fondurilor comunitare de către România şi Bulgaria în perioada 1 ianuarie 2007 - 31 iulie 2009, a fost transmis de către CE Comitetului PE pentru Controlul Fondurilor Bugetare, conform cotidianului Dnevnik.

Raportul CE este pur tehnic şi nu conţine concluzii politice. Documentul se referă la absorţia fondurilor prin programele pre-aderare, programele pe agricultură, fondurile de coeziune şi cele structurale.

Raportul CE arată că România este într-o poziţie mult mai bună decât Bulgaria în ceea ce priveşte absorţia fondurilor comunitare.

România a pierdut 169 de milioane de euro dintr-un total de aproximativ 3 miliarde de euro în perioada 2007-2009. În plus, România deja are acces la fondurile structurale. Raportul CE urmează să fie discutat de Comitetul PE pentru Controlul Fondurilor Bugetare pe 3 noiembrie.

În cazul Bulgariei, raportul arată că principalele probleme care obstrucţionează fondurile comunitare sunt conflictul de interese, insuficienta supraveghere financiară, insuficienta capacitate administrativă şi lacunele legislative. Din totalul fondurilor de 1,36 miliarde de euro destinate Bulgariei, Sofia a primit doar 488 milioane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici