România, a treia creştere din UE a producţiei industriale în iunie faţă de mai

România a înregistrat în luna iunie a treia creştere din UE a producţiei industriale faţă de mai, de 1,9%, în timp ce indicatorul a stagnat la nivelul celor 27 de state membre şi a scăzut cu 0,1% în zona euro, potrivit datelor prezentate joi de Eurostat.

13 afișări
Imaginea articolului România, a treia creştere din UE a producţiei industriale în iunie faţă de mai

România, a treia creştere din UE a producţiei industriale în iunie faţă de mai (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Producţia industrială a crescut în iunie faţă de mai în 11 state membre UE, a scăzut în opt şi a stagnat în Slovacia. Datele sunt ajustate în funcţie de sezonalitate.

Cele mai puternice creşteri au fost înregistrate în Lituania (3%), Estonia (2,6%), România şi Finlanda (1,9% fiecare), la polul opus situându-se Olanda (-3,1%), Franţa (-1,6%) şi Grecia (-0,7%).

Bulgaria a înregistrat o creştere de 1,8%, iar în Polonia, singurul stat UE care nu a intrat în recesiune în urma crizei mondiale, producţia industrială a urcat cu 1% în iunie faţă de mai.

Raportat la aceeaşi lună a anului trecut, România se plasează pe locul al 11-lea în UE cu o creştere de 7,9% ajustată la numărul de zile lucrătoare, uşor mai accelerată comparativ cu avansul de 7,7% înregistrat în UE. În zona euro, producţia industrială a crescut cu 8,2% în iunie, faţă de iunie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici