Pandemia te face să uiţi de vacanţe. România are a şaptea cea mai slabă revenire a turismului din Uniunea Europeană

  • 66% dintre români spun că pandemia le-a afectat vacanţele
  • În românia s-au cazat cu 44,7% mai puţini turişti faţă de anul trecut
  • Olanda a fost singura pe plus la turism chiar şi în pandemie, cu o creştere de 3,5%
266 afișări
Imaginea articolului Pandemia te face să uiţi de vacanţe. România are a şaptea cea mai slabă revenire a turismului din Uniunea Europeană

România are a şaptea cea mai slabă revenire a turismului din întreaga Uniune Europeană, potrivit Eurostat. Temerile de a nu se îmbolnăvi, dar şi restricţiile i-au determinat şi pe români să aloce banii mai degrabă în economii decât pe excursii. Asta a afectat mai ales turismul intern, care la noi e bazat cel mai mult pe conaţionali. Ştefan are 30 de ani şi este pasionat de vacanţe. Anul acesta însă a preferat să meargă în timpul liber la ai lui în localitatea Greci din Tulcea şi să viziteze munţii Măcinului.

Cele mai mari scăderi în turism:

  • Grecia – 75,3%
  • Malta – 74,2%
  • Spania – 66%

„Ţinând cont că trecem prin nişte perioade foarte grele şi o resimţim cu toţii, anul acesta am luat decizia de a nu mai călători atât de mult în afara ţării chiar şi în ţară. Şi să mă axez mai mult pe o economie mult mai bună, să-mi gestionez banii mult mai bine. Simt că trăim nişte vremuri foarte incerte şi nu ştim ceea ce o să se întâmple mâine, poimâine, într-un decurs de timp foarte scurt, nu mai zic de un termen lung”, spune Ştefan Cioran, turist.

Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte ANAT Sud-Estul României: „Iar circulaţia tursitică trebuie să fie lăsată în continuare în România, liberă. Toate afacerile de fapt sunt dependente pe de-o parte de tursim, de călătorii. Insist pe legătura dintre guvern şi patronate, pentru că aceasta este cheia prin care putem trece cu toţii peste această criză”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici