România are cele mai mari scăderi din UE la comerţul cu amănuntul, în decembrie

România ocupă primul loc în Uniunea Europeană (UE) în funcţie de ritmul de scădere a volumului comerţului cu amănuntul din decembrie 2009, de 5,7%, comparativ cu noiembrie, la nivelul blocului comunitar indicatorul coborând cu 0,1%, potrivit datelor Eurostat.

21 afișări
Imaginea articolului România are cele mai mari scăderi din UE la comerţul cu amănuntul, în decembrie

România are cele mai mari scăderi din UE la comerţul cu amănuntul, în decembrie (Imagine: Petrică Tănase/Mediafax Foto)

Scăderea din decembrie reprezintă al patrulea declin lunar al volumului comerţului cu amănuntul pentru România.

Din cele 19 state prezente în raportul biroului de statistică al UE, şapte au înregistrat diminuarea indicatorului în decembrie, faţă de noiembrie.

Cele mai mari scăderi au România, Malta (5,6%) şi Portugalia (2,8%).

Cele mai accentuate creşteri ale volumului comerţului cu amănuntul au fost observate la Austria (1,6%), Franţa (1,2%), Spania, Slovenia şi Slovacia (0,9%).

Raportat la decembrie 2008, indicatorul a scăzut în ultima lună a anului trecut cu 7,4% în cazul României şi cu 1% la nivelul blocului comunitar.

În zona euro, regiune care reuneşte cele mai mari economii ale Uniunii, volumul comerţului cu amănuntul nu a prezentat variaţii în decembrie 2009, faţă de noiembrie, însă a scăzut cu 1,6% comparativ cu aceeaşi lună din anul precedent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici