România continuă să se îndatoreze. Ministerul de Finanţe a împrumutat de la bănci suma de 915 milioane lei

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2031 şi a împrumutat joi de la bănci suma de 915 milioane lei, aproape dublu faţă de valoarea nominală, la o dobândă anuală de 5,45%.

215 afișări
Imaginea articolului România continuă să se îndatoreze. Ministerul de Finanţe a împrumutat de la bănci suma de 915 milioane lei

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de 1,9 miliard lei, din care ofertele competitive au totalizat 1,7 miliarde lei, iar ce necompetitive s-au ridicat la 185 milioane lei.

Rata cuponului a fost de 3,65%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 5,45%.

Din valoarea nominală adjudecată, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 790 milioane lei. Ofertele necompetitive au fost de 125 milioane lei.

Tot joi, Ministerul a organizat o a doua licitaţie, de certificate de trezorerie cu discont in valoare de 300 milioane lei, dar toate ofertele de cumpărare primite de la bănci au fost respinse din cauza nivelului prea mic al randamentului oferit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici