România este pe locul 6 în UE la ponderea cheltuielilor din PIB pentru apărare

Cu 1,7% din PIB cheltuiţi în 2019 pentru apărare, România se situează pe locul 6 în UE într-un clasament condus de Estonia, Grecia, Letonia, Cipru şi Franţa, conform datelor Eurostat.

589 afișări
Imaginea articolului România este pe locul 6 în UE la ponderea cheltuielilor din PIB pentru apărare

România este pe locul 6 în UE la ponderea cheltuielilor din PIB pentru apărare

În 2019, cheltuielile pentru apărare ale statelor UE s-au ridicat la 168,5 miliarde euro, reprezentând 2,6% din totalul cheltuielilor administraţiei publice. Acest lucru este echivalent cu 1,2% din PIB.

Din 2014, ponderea cheltuielilor de apărare în totalul cheltuielilor guvernamentale a crescut uşor, în timp ce procentul din PIB a rămas stabil, la 1,2% din PIB.

Cel mai mare raport dintre cheltuielile guvernamentale pentru apărare şi PIB îl are Estonia (2,1%), iar cel mai mic Irlanda (0,2%).

România a cheltuit în 2019 3,744 miliarde euro pentru apărare, Ungaria 1,497 miliarde euro, Polonia 8,655 miliarde euro, Cehia 1,974 miliarde euro iar Bulgaria 750 miliarde euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici